Tandblekningspenna

För den som vill ha ett vitt leende och tänder som ser friskare ut finns idag fler valmöjligheter än någonsin. Ett av de enklaste och smidigaste metoderna är tveklöst att använda sig av en så kallad tandblekningspenna. Det är inte mycket mer ansträngande än att borsta tänderna och du ser resultaten snabbt, oftast efter bara några timmar.

Ett fräscht leende handlar om så mycket mer än bara fåfänga. Att hålla tillbaka ett leende på grund av fläckar och andra missfärgningar påverkar både humöret för stunden, självförtroendet i det långa loppet och välbefinnandet i sin helhet. Att våra tänder ändrar färg kan bero på många saker: naturligt åldrande och slitage, kaffekonsumtion och rökning är andra anledningar men också medicinering och andra anledningar som man kanske inte riktigt rår över.teeth-whitening-pen

När det gäller tandblekning som finns det en mängd erbjudanden och valmöjligheter. Anser man sig inte ha tid att sitta i en stol på en klinik så finns det enklare och smidigare alternativ. Med en tandblekningspenna har du bokstavligt talat lösningen i fickan eller i väskan. Du penslar enkelt på tänderna när du känner att det behövs och du behöver inte boka tider eller göra återbesök.

Hur funkar en tandblekningspenna?

Att använda en tandblekningspenna är både enkelt och smidigt. Pennan innehåller en gel som bleker när den applicerats på tänderna. Därefter ska gelen vila för att kunna göra sitt jobb, ett smidigt sätt att låta den verka i fred är att lägga på gelen innan man går och lägger sig, på det viset får den en hel natt på sig vilket ger bättre resultat.

Man trycker ut gelen på en pensel som finns på pennan, när man trycker ut den ska man vara försiktig och noga följa instruktionerna så att inget går fel.

Givetvis är en tandblekningspenna inte fullt så effektiv som en behandling på en klinik men det är ett utmärkt sätt att behålla fräschheten längre tid, exempelvis efter en professionell tandblekning. Ingen blekning varar för övrigt och det är vanligt att man utför en flera gånger. Med hjälp av en tandblekningspenna kan det gå längre tid mellan gångerna och du har fortfarande ett vitt, fräscht leende.

Fördelar

En fördel som tidigare framhållits är tveklöst smidigheten. En tandblekningspenna ryms utan problem i fickan eller necessären, om du är på resa eller bara ska iväg på en fest där du vill känna dig extra fräsch i munnen så är det inga problem. Sedan ska man inte glömma prisaspekten: en behandling på klinik kan lätt kosta tusentals kronor medan de flesta tandblekningspennor kostar endast några hundra och då kan man i regel få ganska många behandlingar ur en och samma penna.

För den som gillar att bleka tänderna hemma så är en tandblekningspenna ett smidigare och skönare alternativ till de traditionella skenorna.

Bra att tänka på

Än så länge har det inte kommit någon tandblekningspenna som ger riktigt lika stabilt och långvarigt resultat som en blekning du gör på en klinik. Man bör också ha i åtanke att om man står och gör en behandling på sig själv så kan det vara svårt att komma åt på alla tänder som man vill bleka. Ett alternativ är som sagt att göra en blekning på en klinik och sedan bättra på resultatet regelbundet med en tandblekningspenna.

Oavsett vad man väljer så bör man ha koll på vad som är bäst för ens tänder. Om man är tveksam så bör man tala med sin tandläkare eller tandhygienist så får man svar om vad som passar bäst. Dagens produkter är skonsammare och effektivare än någonsin men det skadar inte att vaara försiktig och förutseende.