Vita tänder

Våra tänder säger mycket om oss, om hur vi vill bli sedda och även hur vi känner oss. Alla vill väl ta hand om sina tänder och ha ett vackert leende, inte bara av estetiska skäl utan även för att rena tänder helt enkelt är friskare. Beläggningar och annat kan utvecklas till tandsten och hål och det vill man ju undvika om man kan.

Dock kanske alla inte har råd att gå till en tandläkare för att få vita tänder. Kanske har man råd men inte tiden, i synnerhet småbarnsföräldrar som ju redan annars har svårt att få tiden att räcka till har ofta svårt att ta sig tiden att se om sina tänder hos ett proffs. Det är bland annat vid tidpunkter som dessa som möjligheten att så att säga ta saken i egna händer öppnar för nya och smidigare möjligheter.

vita tänderHär på tandblekningar.org hittar du mängder av alternativ, tips och råd om hur du kan tänkas gå tillväga. Här hittar du svar på många av de frågor som du haft eller kanske inte haft: hur får jag vitare tänder? Finns det några huskurer eller måste jag använda kemikalier? Hur kan jag få mina tänder att må bättre? Hur påverkar min kosthållning och min livsstil? Kan jag få vitare tänder hemma?

Dessa och andra frågor får du svaren på här på tandblekning.org!

Huskurer och god råd

Tänderna är nog en de delar av kroppen som de flesta av oss oftast går och tänker på. Det är egentligen inte så konstigt då vi behöver dem till viktiga saker som att tugga vår mat, flera gånger om dagen. Dessutom är de viktiga även i det sociala livet, om man har fläckar på tänderna så skäms man kanske och döljer kanske därför sitt leende, något som dels är tråkigt och dels kan det påverka möten och relationer till andra människor.

Fläckar och missfärgningar på tänderna vill ingen ha, däremot kanske en del känner skepsis eller kanske till och med obehag inför tanken att bleka tänderna. Kanske är man rädd att man ska förvärra situationen eller så tror man inte på att det hjälper. Det kan också vara så att man inte vill göra en professionell tandblekning det första man gör, innan man testat andra alternativ.

Ett naturligt tips som många rekommenderar och som verkar ha hjälpt många är att använda bikarbonat. Dels är detta något som de flesta har hemma och dels är det tämligen ofarligt om man gör det i rätt dos. Exempelvis bör man inte borsta med bikarbonat mer än en gång i veckan och allra högst varannan dag, annars är risken stor att man sliter på tänderna. Dessutom bör man komma ihåg att bikarbonat inte ger dig vitare tänder om de inte var vita från början, man får med andra ord på sin höjd tillbaka sin naturliga färg men det är för många gott nog.

Livsstil och tandhälsa

Det finns en tydlig linje mellan den livsstil man har och hur ens tandhälsa ser ut. Många förknippar dåliga tänder med fläckar av till exempel kaffe eller rökning, somliga förknippar dålig tandhälsa med godis och andra söta saker man stoppar i munnen. Det är helt riktigt att kaffe kan ge, och ofta ger fläckar, samt att rökning inte är bra för någon del av kroppen, tänderna inget undantag. Givetvis är godis och socker inget man bör utsätta sina tänder för alltför mycket men faktum är att allt man äter påverkar tandhälsan, även nyttig mat. Därför får man inte glömma att borsta tänderna och följa de råd man får av tandläkaren. Som förälder bör man även noga se upp med exempelvis läsk och tuggummi, även om man inte ger barnen detta ofta.

Alkohol och tobak är andra riskmoment och om man vet med sig att ens tänder ligger i riskzonen så bör man vara försiktig även vad gäller detta.